Słodycze, cukry...

4 odpowiedzi - 314 oglądnięcia Feed-icon
Lubię sobie swobodnie pozwolić na coś słodkiego, czy to czekolada, ciastko, jakieś rodzynki w czekoladzie.
Ale ze względów zdrowotnych muszę ograniczyć tego typu rzeczy... Jak myślicie, czym zastąpić takie podjadanie między posiłkami? Jakie produkty, przysmaki byście polecili?

Dodam, że czuję się jak na skazaniu - nigdy sobie niczego nie odmawiałam a tu taka niespodzianka :(
Sorry, ale jak dla mnie słodyczy nie da się niczym zastąpić. Jestem ich wielką i chyba największą z rodziny miłośniczką. Jak mama kupuje po czekoladzie dla każdego z dzieci, to ja zjadam pierwsza i potem podkradam siostrze, albo bratu, bo im zawsze starcza na 3 dni. Dla mnie to nie do pomyślenia. Wiem, że powinnam się ograniczyć trochę ze spożywaniem takiej ilości, ale chęć zjedzenia czegoś pysznego jest czasami silniejsza ode mnie :)
Też jestem łasuszkiem, więc Ci współczuję, bo codziennie muszę zjeść chociaż batonika. No cóż, ale jeśli chodzi o zdrowie to trzeba się dostosować i być dobrej myśli, że w najbliższej przyszłości znów będziesz mogła sobie na to pozwolić. Skoro musisz ograniczyć słodycze to proponuję zastąpić je w małej ilości: rodzynkami, migdałami, wafelkami, biszkoptami, gorzką czekoladą, suszonymi śliwkami, galaretką, surówkami i owocami. Ale gdy czasami pokusisz się na "coś smaczniejszego" nic się nie stanie;)
Kocham słodycze ;-) Zjadam je w bardzo dużych ilościach, ale na to nic nie potrafię poradzić. To mój nałóg. Najważniejsze jednak, że z moim zdrowiem wszystko jest dobrze. Póki co otyły nie jestem, ale z czasem może być gorzej ;/