radek89
94 wiadomości 09-07-14 |
Uzależnienia mają różne pochodzenia. Moje uzależnienia to dobra muzyka \m/, koncerty, kobiety ... można by pisać i pisać. Lecz jak widzicie sami już sam początek tej wiązanki uzależnień wygląda bardzo ciekawie. Więc po co z nich wychodzić, z nimi walczyć czy też ich unikać? Sama przyjemność :D Piszcie w tym temacie coś o swoich uzależnieniach.
|
|

domizzz
100 wiadomości 09-07-14 |
Uzależnienia? Koncerty, zdecydowanie. I co się z tym łączy - dość szalone wypady na drugi koniec kraju ;) Od przyjaciół jestem uzależniona, albo może i od ludzi w ogóle. Czasem dobrze zostać samemu, ale na dłuższą metę wariuję bez ludzi. To z tych zdrowych i stosunkowo niegroźnych ;) Z drugiej strony jestem uzależniona od herbaty, co już jest mniej zdrowe, ale niekoniecznie zamierzam coś z tym robić na razie. Alkohol w granicach normy, papierosów wcale, kawa okazjonalnie - słaba, bo nie lubię ;) Czyli chyba nie jest ze mną źle :P
|
|

izulka
111 wiadomości 09-07-15 |
Moje uzależnienie jest dość głupie. Mianowicie uwielbiam portale społecznościowe. Przebywanie na nich jest dla mnie oderwaniem się od rzeczywistości. Nie potrafię przeżyć jednego dnia bez wchodzenia na te strony. Przeglądanie zdjęć, komentowanie fotek, rozmawianie z ludźmi- to coś co lubię najbardziej :)
|
|

radek89
94 wiadomości 09-07-15 |
Odzwyczaić się od kompa? U mnie jest to niemożliwe. Z TV nie mam już tego problemu, słodkości to chyba każdy lubi, zwłaszcza ja, takie duże dziecko :D nigdy z tego nie wyrosnę ;p A co do portali społecznościowych to chętnie też odwiedzam, bo co tu robić jak nuda zapuka do drzwi ;)
|
|

domizzz
100 wiadomości 09-07-16 |
ewa09, chyba trochę przesadzasz z tymi słodyczami ;) Jak to mówią - wszystko jest dla ludzi. TV, komputer... jeżeli mam w zasięgu ręki to korzystam, jasne. Z telewizora już mniej, bo częściej słucham muzyki. Ale w momencie kiedy nie mam do tego dostępu to nie panikuję i spokojnie mogę dwa tygodnie wakacji pod namiotem przetrwać bez takich urządzeń. Gorzej z telefonem komórkowym, bo muszę go mieć zawsze przy sobie. Kwestia tego, że lubię mieć stały kontakt z ludźmi i odpowiadać na wiadomości czy telefony od razu. Jest to pewnie lekkie uzależnienie, ale nie mam potrzeby z nim walczyć, bo nie jest w żaden sposób uciążliwe.
|
|

izulka
111 wiadomości 09-07-22 |
Kiedyś bez telewizora i seriali nie mogłam wytrzymać. Każdego dnia musiałam obejrzeć coś w tv. Jednak teraz wszystko się zmieniło i bardzo rzadko włączam telewizor. Gorzej jest z komputerem, bo on chodzi u mnie praktycznie cały dzień. Chociaż myślę, że spokojnie mogłabym się od niego oderwać i przeżyć bez kompa nawet miesiąc.
|
|

domizzz
100 wiadomości 09-07-25 |
Komputer jak komputer... Gorzej z internetem ;) Udzielając się na kilku forach i portalach, korzystając z poczty elektronicznej - siłą rzeczy łatwo się uzależnić, bo chce się być ze wszystkim na bieżąco. Ja stwierdzam, że jestem uzależniona od poczty e-mail. Klient jest uruchomiony zawsze i w ustawieniach mam ściąganie wiadomości z serwera co minutę, żeby wszystko mieć przed oczami zaraz jak przyjdzie. I odpisuję zazwyczaj od razu, bo później mogę zapomnieć. Generalnie przez maila łatwiej mnie często złapać niż przez komunikatory. No i od ludzi jestem uzależniona, więc nie lubię się z ulubionym forum rozstawać na zbyt długo - na szczęście z większością internetowych znajomych mam kontakt telefoniczny, więc nie mam z tym większego problemu :)
|
|

ted
15 wiadomości 09-11-15 |
Zdecydowanie na chwilę obecną jest to Internet. Bardzo dużo swojego wolnego czasu spędzam właśnie w wirtualnej przestrzeniu, szukając nowych źródeł rozrywki, pogłębiając swoją wiedzę na różne tematy a także poznając nowych, fascynujących ludzi i kontaktując się z nimi za pomocą komunikatorów internetowych oraz poczty email.
|
|

Ola
100 wiadomości 09-11-20 |
Dzień bez komputera - dniem straconym. Codziennie myślę o tym, na czym by tu zarobić. Nie to, żebym była materialistką i za każdą pomoc krzyczała "5zł!", ale po prostu szukam sposobu na życie. Pracować dla przyjemności, nie dla płacenia rachunków i podatków ;)
Uzależniłam się (pozytywnie :)) od podziwiania świata. Przechodząc przez miasto staram się pochłaniać wszystkie szczegóły, jakie mam dookoła - podziwiam to. Obserwuję też ludzi oraz zastanawiam się, dlaczego w takich sytuacjach postępują tak, a nie inaczej. Nie uda się też nie zastanowić się nad sobą - co ja bym w takiej sytuacji zrobiła.
Ale najważniejszym uzależnieniem stał się - mój chłopak ;)
|
|

Magicp
100 wiadomości 09-12-01 |
Widzę, że niejedna osoba jest na tym forum uzależniona od internetu jak ja :) Oprócz tego to też na pewno w dzisiejszych czasach, nie mogłabym się obyć bez telefonu komórkowego. Jestem uzależniona od moich dobrych znajomych z uczelni, o moim K już nawet nie wspominam, :)
|
|