Mój ideał Mężczyzny: wierny, kocha, szanuje, lubi, wartościowy, interesuje się mną - moja osobą, inteligentny, mądry, troskliwy, czuły, delikatny, z poczuciem humoru, zadbany, dobry, lojalny, serdeczny, uczciwy,wrażliwy, normalny, ma swoje zdanie, interesujący, efektywnie spędza swój czas wolny (ze mną oczywiście także:P), potrafi sprawić bym była zadowolona i uśmiechnięta, nawet gdy mam zły dzień, swoją osobą i postępowaniem sprawia "o szybsze bicie serca":D, potrafi okazywać uczucia, jest dobry dla rodziny, potrafi się zaangażować, ma umiejętność budowania bliskości, tolerancyjny, potrafi wybaczać, chwali, akceptuje mnie, lubi dzieci, jest kreatywny, spontaniczny, miły, ma dla mnie czas, lubi przebywać ze mną, moją rodziną i sprawia mu to radość, zarówno spokojny jak i szalony w zależności od sytuacji, ceni przyrodę, lubi się uczyć i czytać książki, tańczyć, pływać, śmiać się, potrafi doceniać i szanować to co ma, jest odważny, silny, wytrwale dąży do celu, myśli poważnie o naszej przyszłości, wspiera dobrym słowem, sprawia, że czuję się przy nim wyjątkowa i piękna, docenia mnie, fascynuje, jestem dla niego ważna, jest przy mnie szczęśliwy,powinien mieć tzw. "to coś (taką wewnętrzną siłę) - co przyciąga mnie do niego, po prostu jedyny i ukochany;) ...dużo można napisać...cóż to ideał....pomarzyć zawsze można;))) W realnym życiu jeśli chcemy się związać z mężczyzną (gdyż "idealny mężczyzna" jest tylko naszym wyobrażeniem o nim) należy zaakceptować go takiego, jakim jest - przypominając sobie i zwracając większą uwagę na zalety owego wybranka serca, które przyćmią jego wady i niedoskonałości. To działa w dwie strony....