Co oglądacie w telewizji?

9 odpowiedzi - 702 oglądnięcia Feed-icon
Ja oglądam zwykle programy naukowe albo jakieś przyrodnicze ze zwierzętami na animal planet albo discovery. Czasem lubię też obejrzeć jakiś zabawny serial, np. Sabrinę, nastoletnią czarownicę ;) To mój ulubiony, nie ma tam nic głupiego a do tego bardzo śmieszny. Innych rzeczy raczej nie oglądam. A jak jest z tym u Was?
Ja zazwyczaj oglądam różne programy na mtv. Lecą tam zazwyczaj "Co Ty na to tato?", "Penertratorzy", czy inne tego typu programy. Zwykle polegają one na wybieraniu partnerów, chodzeniu na randki z nieznajomym. Nie uważam, że są one pouczające, ale teraz jestem na etapie "sinngla", więc lubię oglądać takie programy. Czasem również obejrzę jakiś serial, np. "Na wspólnej".
Kabaretony - bo jestem ogromną fanką kabaretu, teleturnieje - lubię się dowartościować, że coś wiem :P jakieś filmy... MTV i innych programów muzycznych nie oglądam, bo jakoś nie lubię muzyki, którą tam puszczają. Sitcomy uwielbiam, więc tvn7 regularnie oglądam ;)
Zazwyczaj sitcomy, kabarety, programy naukowe, kiedyś kanały muzyczne, ale jak widzę na MTV programy w stylu "my sweet sixteen" czy "date my mom", to mnie krew zalewa. Szkoda, że nie mam już dostępu do VH1. Jeżeli chodzi o filmy, to nic sensownego przed 22:00 nie można znaleźć. I nie mówię tu o jakichś fikołkach tylko zwykłe filmy klasy drugiej i trzeciej, które w erze VHS wypożyczało się z wypożyczalni, a potem przegrywało na kasetę. :) Moim zdaniem jednym z najlepszych kanałów było TVP3 jeszcze przed reorganizacją. Wieczorami leciało tam bardzo często niskobudżetowe, ale ambitne i niezależne kino angielskie. :/

O i jeszcze na MTV South Park chyba leci. :) W ogóle, powinienem się postarać o Comedy Central. To jest dopiero kanał dla mnie.
Ja bardzo żałuję, że pozbawiono mnie BBC prime... Brytyjskie sitcomy to mistrzostwo, a i inne programy mają ciekawe - z napisami, więc można było język podciągnąć... A tak lipa, bo nawet jeśli coś puszczają na innych kanałach to z idiotycznym tłumaczeniem, które wszystko psuje.
Telewizja istnieje dla mnie tylko jak leci jakiś mega hit albo jest relacja jakiegoś ważnego wydarzenia sportowego. A tak to internet, internet i jeszcze raz internet jak nie jazda samochodem :D
Ostatnią rzeczą, którą obejrzałem w telewizji była walka Andrzeja Gołoty z Tomaszem Adamkiem:)
Dla mnie telewizja, obok internetu i telefonu komórkowego w dzisiejszych czasach nie mogła by po prostu nie istnieć. Wiadomo, że nie przesiaduje całymi dniami przed ekranem, ale mam swoje godziny, podczas których można mnie tam zazwyczaj spotkać. Lubię oglądać Wiadomości, Uwagę, Rozmowy w toku, i jako, że interesuję się prawem, a najbardziej dziedziną zajmującą się prawem karnym , to lubię od czasu do czasu obejrzeć "Sędzia Anna Maria Wesołowska". Jak mam męczący dzień, to nawet sprawia mi radość obejrzenie odcinka M jak Mroczki :)
Podstawowa sprawa to seriale: Dr House, Londyńczycy, M jak miłość :P
Lubię "rozmowy w toku" (ostatnio mają dobre podpisy jak kogoś przedstawiają), wszelkie programy o urodzie, zdrowiu i modzie na TVN Style. TVN Turbo lubię ze względu na "wiejski tuning", "pirat drogowy" i testowanie produktów.

Wiadomości sporadycznie, bo więcej złego tam niż dobrego. A jak się dzieje coś ważnego to przecież dowiem się od innych :D