Kawa i herbata

15 odpowiedzi - 1453 oglądnięcia Feed-icon
Jak miałam mniej lat niż teraz (ależ to zabrzmiało...) to uwielbiałam owocowe kupowane hurtem (czyli jak Saga, ale nie aromatyzowane). A teraz nie wyobrażam sobie, że mogłabym je pić codziennie po 2 razy.
A od kilku miesięcy mniej słodzę :) Z 2 łyżeczek zmniejszyłam do 1 i powiem tylko tyle, że wyszło mi to na korzyść w smaku. Przy 2 łyżeczkach czuję sam cukier, a herbaty niewiele. Niestety już bez cukru mi kompletnie nie smakuje.
Ja też obowiązkowo słodze, ale tak z 1 łyżeczkę i 2/5 następnej
Uwielbiam herbaty czarne, ale piję także inne. Lubię eksperymentować w tym temacie i odkrywać nowe smaki. Co do kawy to piję ją czasami, gdy najdzie mnie ochota, ale nieczęsto się to zdarza.
Ja też jestem fanem herbaty, ale kawa z rana też nie jest zła. A jak jestem w pracym to wypijam nawet ze 3 kawy, choć wcale mi to nie pomaga:P
Ja mogę powiedzieć, że jestem uzależniony od herbaty, pije ją naokrągło i praktycznie tylko nią, dla urozmaicenia zmieniam smaki :)dla mnie herbata jest genialna, w zime grzeje a w lato chłodzi wystarczy wypić mrożoną ;) Na stronie klubu miłośników dobrej herbaty widziałem fajne przepisy na herbatę z lodem – ekstra pmysl!;)