Makijaż

5 odpowiedzi - 430 oglądnięcia Feed-icon
Jak to u Was jest z malowaniem się? Ja niestety mam tak, że nie mogłabym wyjść z domu bez lekkiego chociaż makijażu ;) Zawsze muszę podkreślić oczy czarną kredką i tuszem, do tego jakiś błyszczyk i oczywiście nieco pudru. Tak sobie myślę, że faceci mają lepiej, bo nie muszą się tak przejmować tym jak wyglądają. Nie muszą niczego upiększać. A kobiety bez makijażu zwykle wyglądają tak sobie. Tzn. są takie, które są piękne bez niego ale to raczej mniejszość ;) Wystarczy porównać jakieś gwiazdy przed i po nałożeniu make-opu... po prostu dwie różne osoby.
Powiem Ci, że niektórzy faceci często spędzają przed lustrem więcej czasu niż my, dziewczyny ;) Może nie nakładają makijażu, ale bardzo długo układają swoje włosy i dobierają ubranie. Kiedyś spotkałam takiego chłopaka, który myje włosy 3 razy dziennie. To jak dla mnie jest wielka przesada. A jeżeli chodzi o makijaż- to podobnie jak Ty, używam czarnej kredki i tuszu. Pudru czy fluidu staram się nie używać, bo podobno bardzo niszczą cerę.
Ja nie mogłabym wytrzymać z facetem, który spędzałby przed lustrem więcej czasu niż ja. Czekanie na kobietę to normalność, natomiast czekanie na faceta jest dziwne i nie wchodzi w grę. Niestety nie mogę nic więcej na ten temat napisać, ponieważ tę informację mam od koleżanki, która słyszała to od swojej znajomej... Nie znam żadnych szczegółów.
Na co dzień zdecydowanie lekki makijaż, tylko puder, tusz i róż. Jeśli jest jakaś okazja, wyjście wieczorne, randka lub coś podobnego to wtedy można podkreślić bardziej oko jakimś cieniem do powiek, lub jak ewa09 zauważyła - kredką do oczu, bo wtedy nasze spojrzenie ma magiczną moc
Ja na co dzień używam kremu tonującego firmy Ziaja, czarnej kredki oraz tuszu do rzęs. Czasem zamiast takiego kremu użyję fluidu, ale bardziej lubię ten krem. Lubię cienie do powiek, ale zazwyczaj ich nie używam, bo mam skłonności (?) do spóźniania się - więc w pośpiechu używam tych 3 kosmetyków.