Większość ludzi nie wyobraża sobie życia bez nich. A jak jest z tym u Was? Jeśli chodzi o mnie to mam telefon, ale rzadko z niego korzystam. Tylko smsy z niego wysyłam czasem do mojego przyjaciela a tak to w ogóle mi on niepotrzebny. Nie mam potrzeby do nikogo dzwonić (wolę pisać maile), nikomu też nie podaję swojego numeru bo cenię sobie spokój i nie lubię jak ktoś mi dzwoni. Jak już to preferuję wyłącznie smsy. Zatem ja nie jestem uzależniona od komórki i spokojnie bym mogła żyć bez niej. Poza tym niestety ale komórki są bardzo szkodliwe. Poniżej wklejam kilka postów z innego forum na temat szkodliwości komórek napisanych przez osobę, która zna się na rzeczy:
"Częstotliwość drgań wypromieniowanych przez telefon komórkowy, to obecnie zazwyczaj 900 MHz albo 1800 MHz. Na tej częstotliwości działa też piec mikrofalowy. Czyli, jeżeli rozmawiasz, to tak jakbyś włożył głowę do mikrofalówki, która jest ok. 2400 razy słabsza. To znaczy, że mózg zagotuje się nie w kilkadziesiąt sekund.
Promieniownie komórki, mimo że tak słabe w porównnaiu do mikofalówki, też podnosi temperaturę mózgu. Widziałem zdjęcia robione w podczerwieni, gdzie różnica wynosiła 1 stopień C po ok. 15 minutach rozmowy, w jednym z obszarów mózgu, przy uchu.
Temperatura to jeden czynnik, innym jest drganie. Drgania, do których zmuszane są komórki, wprowadzają zaburzenia w ich pracy. Jednym z możliwych wyników jest zmiana programu na taki, który powoduje nieuporządkowane dzielenie się komórek (rak).
Komórki są szczególnie szkodliwe dla dzieci. Mózg dziecka, które używa komórki, może rozwinąć się w stopniu niewystarczającym do "normalnego" funkcjonowania, kiedy staje się "dorosłym". Nie wspomnę o możliwych zachorowaniach, które obecnie oficjalnie uznawane są za nieuleczalne."
"Górna część tego obrazka to mózg szczura przed poddaniem go 2 minutowemu działaniu komórki.
Dolna część pokazuje, jak bardzo mózg został uszkodzony po 2 minutowej rozmowie, którą szczur przeprowadził przez komórkę.
To zdjęcie pochodzi z wyników badań szwedzkich naukowców, nad oddziaływaniem promieniowania telefonów komórkowych na mózg.
http://www.rfsafe.com/article490.html
Masz jeszcze wątpliwości albo łudzisz się, że komórki są nieszkodliwe?"
Telefony komórkowe
|
ewa09 49 wiadomości 09-07-17 |
|
|
domizzz 100 wiadomości 09-07-17 |
|
|
izulka 111 wiadomości 09-07-18 |
|