Kremy do twarzy
- Forum dyskusyjne - młodzieżowe, nastolatków :: forum otoidol.pl
- » To be, or not to be
- » Zdrowie i uroda
- » Kremy do twarzy
|
ewa09 49 wiadomości 09-07-17 |
Ciekawa jestem jakich używacie kremów do twarzy? Ja korzystam z kremu dla dzieci bambino. Niestety mimo że przeznaczony dla małych dzieci ma on tez mnóstwo szkodliwych substancji. Tak się zastanawiam czy w ogóle nie zrezygnować z tej przyjemności? Przecież mężczyźni nie używają żadnych kremów i czują się świetnie. Po co my kobiety nakładamy na twarz jakieś kremy? Tyle, że jak kilka razy nie nałożyłam to moja skóra na twarzy była bardzo sucha... nie wiem czemu tak jest. Czy twarz przyzwyczaja się do kremów i potem nie potrafi się sama nawilżyć? Skoro kremy i inne kosmetyki mają tyle toksycznych substancji to po co je w ogóle stosować. Jak już to najlepiej stosować te co mają najmniej tych wszystkich składników, albo w ogóle z tego zrezygnować. Co o tym myślicie?
|
|
izulka 111 wiadomości 09-07-22 |
|
|
radek89 94 wiadomości 09-07-22 |
Jakiś niemęski ten temat :D ale też się wypowiem, a co tam. Więc odpowiadam na pytanie: nie używam żadnych kremów do twarzy, no chyba, że jakieś balsamy po goleniu, czy też żele. No ale to już takie dbanie o swoje ryło. Chyba, że już bym spalił się na słońcu to wtedy idą w ruch balsamy kojące piekło na twarzy :D
|
|
Jetro 27 wiadomości 09-07-23 |
Czasami jak mam kłopoty z cerą, to używam peelingu do twarzy (Garnier, ale muszę chyba zmienić, bo za ostry jak dla mnie) no i często jakiś krem natłuszczający po kąpieli, bo mam suchą cerę. Tylko że ja się nie znam na markach i przeznaczeniu, bo jestem facetem, więc mogę używać praktycznie wszystkiego co ma konsystencję kremu. :P Bambino używam sporadycznie, bo jak dla mnie jest za tłusty. Standardowo Nivea, a ostatnio Dove, bo takie coś było nabliżej mojej ręki, jak robiłem zakupy i muszę przyznać, że jest niezły. Balsamów po goleniu nie używam. Golę się maszynką elektryczną, a potem chlapnąć z jednej i drugiej strony wodą kolońską i styka. :D Ewa, nie myśl w kategoriach czy to zawiera dużo związków toksycznych czy nie. Jeżeli nie musisz używać kremów to nie używaj, natomiast jeżeli używasz i widzisz, że pomaga Ci to na cerę, to czemu miałabyś przestać stosować?
|
|
domizzz 100 wiadomości 09-07-24 |
Nakładamy, bo chcemy być piękne, gładkie i cudowne. Dla mężczyzn oczywiście. Oni z założenia - jako płeć brzydka - nie muszą :P A tak mówiąc poważnie, to wcale nie jest tak, że faceci nie stosują żadnych kremów, bo stosują i dla mnie jest to całkowicie normalne. Oczywiście w granicach zdrowego rozsądku. Nigdy nie spotkałam się z teorią, że skóra przyzwyczaja się do kremów i to jakoś na nią wpływa. To co opisała Ewa zrzuciłabym na karb różnicy między skórą nawilżoną kremem a nienawilżoną. Przestajesz używać kremu to siłą rzeczy skóra jest bardziej sucha i odczuwa się różnicę. Ale to wcale nie musi znaczyć, że jest bardziej wysuszona niż przed tym jak zaczęłaś stosować krem.
|
|
vena 11 wiadomości 09-11-15 |
Ja podobnie jak z pastą do zębów tak i z różnymi rodzajami kremów zmieniam je dosyć często. Wychodzę z założenia, że stosowanie jednego rodzaju kremu lub pasty do zębów, może negatywnie wpłynąć na moją cerę lub zęby. Tak samo jest z lekami, przez pewien okres czasu, są one dobre i skuteczne, ale kiedy organizm się już do nich przyzwyczai, to ich skuteczność diametralnie maleje, podobnie jest z kremami i pastą.
|
|
Ola 100 wiadomości 09-11-20 |
Krem Nivea - bardzo dobrze nawilża, ale powoli zaczyna mi się nudzić. Dlatego zawsze, jak jest jakaś przystępna cena to chętnie wypróbuję danego specyfiku. Mam też jakiś na przebarwienia w lekko zielonym kolorze - nawilża, ale jakoś nie widzę poprawy w kolorycie cery. W każdym razie jestem otwarta na nowości, byle w mądrej cenie - nie dam 30zł za 100ml kremu, bo reklama mówi, że krem jest boski. Jak już coś to wolę opierać się na opiniach innych.
|
|
kasia96 4 wiadomości 11-05-13 |
ewa09
"...Tak się zastanawiam czy w ogóle nie zrezygnować z tej przyjemności? Przecież mężczyźni nie używają żadnych kremów i czują się świetnie...". ewa09, mężczyźni nie używają żadnych kremów, nie malują włosów, nie regulują brwi, nie depilują nóg, nie robią peelingów i czują się świetnie, bo wiedzą, że nie są narażeni na ostrą krytykę ze strony społeczeństwa, w przeciwieństwie do kobiet. Zauważ, że w Polsce gdyby nie umył się mężczyzna, byłby dużo szybciej z tego wytłumaczony niż kobieta, bo jemu po prostu bardziej to przystoi, nawet jak śmierdzi na odległość; to tak jak w przypadku picia alkoholu, jemu bardziej pasuje się upić, nawet kiedy jego dzieci na to patrzą, niż kobiecie, kobieta zostałaby wyzwana od najgorszych i mało komu przyszłoby do głowy, że ma prawo do chwili słabości, bo jest tylko człowiekiem, tak jak mężczyzna, albo, że z czymś sobie nie radzi i trzeba ją wesprzeć; u nas jak w islamie, kobieta ma mniejsze prawa, więc jak nie chcesz narażać się na odrzucenie ze strony innych, dbaj o siebie i używaj kremów, bo i w przyszłości szybciej wytkną zmarszczki tobie niż jakiemuś mężczyźnie; a na koniec, ja używam kremu Dave, bo jest bardzo podobny w składzie do kremu Nivea, który moja mama stosuje od lat i dzięki któremu, jak twierdzi, nie ma zmarszczek; ja też bym go stosowała, ale jest tłusty a ja mam tłustą cerę, Dove jest nawilżający, bardzo ładnie pachnie, ma miłą konsystencję i daje poczucie nawilżenia skóry. Pozdrawiam. |