domizzz
100 wiadomości 09-07-19 |
Co sądzicie o tatuażach? Macie jakieś, a może chcielibyście mieć?
Mnie podobają się pod warunkiem, ze są odpowiednio dopasowane - wielkością, wzorem - do wyglądu osoby i jej charakteru. Poza tym nie każdemu pasuje tatuaż. Chciałabym mieć niewielki tatuaż na łopatce - jakiś motyw roślinny prawdopodobnie :) Zdecydowana już właściwie jestem, tylko zamierzam jeszcze poczekać, aż sobie na niego zarobię. A jestem gotowa wydać sporo, bo jednak najważniejszy jest wybór dobrego salonu :)
|
|

izulka
111 wiadomości 09-07-20 |
Też nie mam tatuażu i jak na razie nie mam zamiaru go sobie robić. Czasem, gdy patrzę na osoby mające ten malunek na ciele, myślę sobie, że jest to fajne, jednak sama się na niego nie zdecyduje. Najbardziej denerwuje mnie, gdy ktoś ma tatuaż przesadnej wielkości, bądź jest cały wytatuowany. Kojarzy mi się to tylko z więzieniem...
|
|

domizzz
100 wiadomości 09-07-20 |
Niby tak, ale widziałam ostatnio na którymś z portali o tatuażu zdjęcie dziewczyny, która ma wytatuowane całe plecy. Przy czym to jest naprawdę przepiękny wzór, bardzo kobiecy i genialnie się prezentuje (chociaż sama bym się nie zdecydowała na coś takiego). Jak znajdę jeszcze raz to może tu wrzucę, bo było powalające :)
|
|

domizzz
Szukałam, szukałam i nie mogę znaleźć tego o czym mówiłam... szkoda, bo motyw był naprawdę cudny i taki wręcz elegancki :) Za to przypadkiem znalazłam coś innego i to jest chyba pierwszy tatuaż kolorowy, który mi się podobał - fajny motyw i super wykonanie, tylko ciekawe ile razy trzeba go będzie poprawiać, żeby te kolory tak fajnie wyglądały ;)
http://img.photobucket.com/albums/v52/juicypink/tattoo-3-1.jpg
|
|

izulka
111 wiadomości 09-07-20 |
Ten tatuaż wygląda naprawdę dobrze. Może to za sprawą tego, że jest kolorowy, a nie czarny. Jest duży, ale mimo to dobrze się prezentuje. Zazwyczaj ludzie robią sobie takie ponure tatuaże przedstawiające czaszki czy coś podobnego i takie właśnie w ogóle mi się nie podobają.
|
|

domizzz
Czy ja wiem czy zazwyczaj... może po prostu takie najbardziej rzucają się w oczy :) A z kolorem to też różnie bywa - koleżanka wytatuowała sobie taki kwiat, w kolorze właśnie, niby ładny... ale jakby trochę przesadzony przez to, ze kolorowy. Tutaj to fajnie wygląda chyba dlatego, że to kolorowe wypełnienie się ładnie wyróżnia :)
Mnie się jednak podobają te czarne, niektóre są takie subtelne i nienachalne :)
|
|

radek89
94 wiadomości 09-07-22 |
Osobiście nie przypadł mi do gustu ten tatuaż. Szkoda kasy na takie badziewie. Widziałem o wiele lepsze tatuaże i do tego robione nie przez profesjonalistów. Takie coś to narysować by mogło dziecko z przedszkola bez urazy. Nie mówię, że nie lubię kolorowych, bo fajne są ale muszą mieć to coś w sobie. Kiedyś tak sobie myślałem nad tatuażem, ale myśli póki co poszły na bok. Choć kto wie co przyniesie jutro ;) zawsze może mnie najść na ochota na spełnianie dawnych zachcianek.
|
|

Jetro
27 wiadomości 09-07-23 |
Mi też się on nie podoba, bo wygląda na niedokończony i na dodatek jest usytuowany w dziwnym miejscu - pod pachą to połowy tatuażu nie będzie widać. :) Ja osobiście nie mam tatuażu, ale czasami myślę o zrobieniu jakiegoś, jednak na planach zawsze poprzestaję.
|
|

ted
15 wiadomości 09-11-14 |
Tatuaże, tatuaże - wszędzie ciągle z nimi łażę. Fajna rzecz mieć tatuaż, należy pamiętać jednak, że gusta człowieka się zmieniają i to co dziś wydaje nam się cool, super i w ogóle za tydzień, miesiąc czy rok może się już zdeaktualizować. A w przypadku tatuażu oznacza to, że na ciele pozostanie nam coś, co nie jest takie łatwe do usunięcia. Jedyną możliwą drogą pozbycia się jego jest profesjonalny zabieg, który może na ciele pozostawić znaki a i do najprzyjemniejszych nie należy.
Nie mniej jednak fajnie jest mieć dobrze zrobiony tatuaż, który w jakiś sposób będzie wyrażał naszą osobowość i coś mówił i komunikował innym osobom, które będą na niego patrzyły.
|
|

Magicp
100 wiadomości 09-12-01 |
Nigdy bym nie zrobiła, i nie chciałabym też aby mój chłopak robił . To moje zdanie na temat tatuaży - wywnioskować z krótkiej wypowiedzi można, że mi się nie podobają :)
|
|